Çay Ağacı Yağlı Sabun (00225M)

Marka : MOOS
İndirim Oranı : %12 İndirim
Fiyat : $5.50(KDV Dahil)
İndirimli : $4.84(KDV Dahil)

 (Bu ürünü Türkiye'deki tüm eczanelerde de bulabilirsiniz.)  

 

MOOS ÇAY AĞACI YAĞLI SABUN (100 gr)


Çay ağacı yağı güçlü anti-septik, anti-bakteriyel özellikleri ile genel vücut, cilt temizliği ve bakımında kullanılır. 

 

MOOS ÇAY AĞACI YAĞLI SABUN (100 gr)

 

Mucizevi faydaları bulunan çay ağacı bitkisi Avustralya’da yetişen bir ağaç türüdür. Bu ağacın yapraklarından damıtılarak elde edilen yağ, Avusturalya yerlileri tarafından uzun yıllardır kullanılmıştır. Avusturalya da gemiciler tarafından yaraların iyileştirilmesinde aynı zamanda güçlü  antiseptik etkisiyle saf temizleyici olarak kullanılmıştır.

Bu özellikleri ile genel vücut, cilt temizliği ve bakımında kullanılır. Çay ağacı yağının cildi besleyici, koruyucu nitelikleri öne çıkmaktadır. Hayvansal yağ ve boya içermez. Alerjik cilt tiplerine uygundur.

 

ÇAY AĞACI YAĞI

 

Çay ağacı yağı yara ve enfeksiyon tedavisinde en çok tercih edilen tropikal antiseptik haline gelmiştir.  Bu güçlü ağaç yağının antibiyotiklere direnen en inatçı “Staphylococcus Aureus” bakterisi (hastane mikrobu olarak da geçer) ile mücadele ettiği tespit edilmiştir.

Antiseptik, anti bakteriyel ve antifungal özelliği ile küçük yaralar, enfeksiyonlar ve mantar oluşumlarını önlemek amaçlı kullanılan doğal yöntemlerden biri haline gelmiştir.

“Tedavi dozunda” çay ağacı yağı extratı içeren krem, şampuan ve sabunların  faydaları oldukça fazladır. Deri ve saç bakımı alanlarında kullanımı çok yaygındır. Özellikle ergen dönemlerinde oluşan sivilce, siyah nokta tedavisinde, mantar enfeksiyonları, cilt kesikleri ve yanıkları, kepek, egzama, saç derisi hastalıklarında ile uçuk gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

Bağışıklık sistemini güçlendirmede son derece etkili olan çay ağacı yağı haricen kullanılır. Çay ağacı yağı ağız yoluyla kullanılmaz, çok yüksek toksik etkisi bulunmaktadır. Deri ve saç derisi hastalıkların önlenmesinde ayrıca kür olarak haricen kullanılır. 

 

KULLANIM ŞEKLİ:

 

Günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere veya doktorun tavsiye ettiği sıklıkta kullanılır.   Sabunu köpürterek ve bir süre bekletip bol su ile durulanır. Haricen kullanılır. Beklenmeyen durumlarda doktorunuza başvurunuz. Küçük çocuklardan uzak tutunuz.

 

 ÇAY AĞACI YAĞI

 

Bilimsel adı Melaleuca Alternifolia olan çay ağacından, yapraklarının damıtılması ile edilen uçucu bir yağdır. Kimyasal bileşimi, %31 Terpinen-4-ol, %3,5 Alphaterpineol, %16,4 P-Zymen şeklindedir. 

 

Aslında çay ağacı her ne kadar son zamanlarda bilinir hale gelse de, özellikle dermo-kozmetik ürünlerinde kullanılmaya başlansa da, tarihi çok eski zamanlara, Avustralya'da aborjinler tarafından kullanılmaktaydı. Yeni Zelanda'nın keşfi sırasında gemiciler tarafından yerli halk üzerindeki faydaları görüldükten sonra keşfedildiği söylenmektedir. O dönem, gemiciler bu bitkinin, demlenip içildikten sonra yaralara iyi geldiğini ve mikropları da öldürdüğünü görmüşlerdir. Çay ağacından elde edilen yağ ise çok daha etkili olduğu için günümüzde, yağının kullanımı daha yaygın hale gelmiştir. 

 

Çay ağacı yağ, antiseptik, anti-bakteriyel, anti-viral ve anti-fungal etkilere sahiptir. Böylece de virüs ve mantarları öldürüp yaraların iyileşmesine destek sağlar. Çay ağacı ile hazırlanan krem, losyon, sprey, jeller ve sabunlar da cilt üzerinde oldukça etkilidir. 

 

Çay ağacı içeren ürünlerin kullanımı daha çok bazı cilt hastalıklarında tavsiye edilmektedir. Kepek, egzama, akne, sivilce, mantar enfeksiyonları, yara ve yanıklar, sedef hastalığı, kuru cilt, siğil ve uçuklarda tedaviye destek olarak ya da rahatlatıcı olarak kullanılması önerilmektedir. 

 

Çay ağacı yağı, cildin canlılık kazanmasını, cildin parlak olmasını, ferahlamasını ve yumuşamasını sağlar. Böcek ve haşere ısırıklarında hem önleyici koruyucu olarak hem de kaşınma hissinin ortadan kalkmasında kullanılır. Antiseptik özelliği ile de, uzun yıllardır, yaralanmalarda, kesiklerde ve hatta sedef hastalığında bile tavsiye dilmektedir. Siyah noktaları da temizlemede çay ağacı yağı kullanılabilir. Ayak mantarı şikayeti çekenler de, ayaklarını yıkadıktan ve iyice kuruladıktan sonra, mantarlı bölgeye çay ağacı yağı sürebilirler. Eklemek gerekir ki, ayak kokusu şikayeti çekenlere de bu sorunun çözümünde yardımcı olmaktadır.  

 

Özellikle akneli ciltlerde, cildin yağ miktarını azaltır ve de yeni akne oluşumu engellenir. Sivilce sonrası kalan izlerin tedavisinde de önerilebilir. Ciltte kaşıntı hissini de azaltır. Bu sebeple, sinek ısırıkları sonrası cilde sürülmesi de tavsiye edilir. Ancak, tabiki de hemen hızlı bir etki beklememek gereklidir. Uzun ve günlük düzenli kullanımda başarılı sonuçları görülmektedir. 

 

Çay ağacı yağı yara ve enfeksiyon tedavisinde en çok tercih edilen tropikal antiseptik haline gelmiştir.  Bu güçlü ağaç yağının antibiyotiklere direnen en inatçı “Staphylococcus Aureus” bakterisi( hastane mikrobu olarak da geçer) ile mücadele ettiği tespit edilmiştir.

 

Antiseptik, anti bakteriyel ve anti-fungal özelliği ile küçük yaralar, enfeksiyonlar ve mantar oluşumlarını önlemek amaçlı kullanılan doğal yöntemlerden biri haline gelmiştir.

 

“Tedavi dozunda” çay ağacı yağı özü içeren krem, şampuan ve sabunların  faydaları oldukça fazladır. Deri ve saç bakımı alanlarında kullanımı çok yaygındır. Özellikle ergen dönemlerinde oluşan sivilce, siyah nokta tedavisinde, mantar enfeksiyonları, cilt kesikleri ve yanıkları, kepek, egzama, saç derisi hastalıklarında ile uçuk gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmede son derece etkili olan çay ağacı yağı haricen kullanılır. Çay ağacı yağı ağız yoluyla kullanılmaz, çok yüksek toksin etkisi bulunmaktadır. Deri ve saç derisi hastalıkların önlenmesinde ayrıca kür olarak haricen kullanılır. 

 

Çay ağacı yağının mucizevi kullanım alanlarına daha detaylı bir şekilde göz atalım:

 

Çay Ağacı Yağı (Tea Tree Oil) :

- Cildin doğal bir canlılık kazanmasını sağlar, cildi parlaklaştırır ve yumuşatır.

- Böcek ve haşere ısırıklarına karşı hem koruma sağlar hem de tedavi amacıyla kullanılır.

- Yara, kesik, sıyrık iyileşme sürecini genel olarak hızlandırır.

- Siyah noktaları temizler.

- Ciltteki enfeksiyonları engeller veya durdurur.

- Ayak mantarı tedavisinde ve ayak kokusu giderilmesinde kullanılır.

- Akne ve sivilce sorunlarında tedaviye destek sağlar.

- İçerdiği doğal antiseptikler sayesinde akne oluşumunu engeller.

- Saçların nefes almasını ve beslenmesini sağlar.

- Aşırı kepek sorunu olan kişilerde kepek problemini giderir ve de saç derisinin sağlıklı kalmasını sağlar. 

 

ÇAY AĞACI YAĞI FAYDALARI NELERDİR ? 

AKNE ve SİVİLCE TEDAVİSİ

 

İçeriğinde bulunan anti bakteriyel ve antiseptik terpenler ile akne ve sivilce tedavisinde kullanılır. Özellikle ergen döneminde oluşan akne ve sivilceler ile siyah noktaların iyileştirilmesi için önerilen doğal tedavi yöntemidir.  Çay ağacı yağı uygulanan bölgenin antiseptik etkisiyle temizlenmesine ve mikropların yok edilmesine katkıda bulunmaktadır. Cildin yağ miktarını dengeleyerek sivilce oluşumunu önlemektedir.

Önceden oluşmuş sivilce ve akne izleri ile koyu lekelerin azaltılmasına da yardımcı olacaktır.  

Özellikle ergenlik dönemi sivilce ve akne tedavisinde çay ağacı yağı içeren sabunlar kimyasal tedaviye alternatif olarak önerilmektedir. Tedavi kimyasal tedavilere göre biraz daha uzun sürebilmektedir. Ancak içeriğindeki yağ dengeleyici ve temizleyici özelliği ile daha uzun soluklu bir çözüm sunmakta ve yeni sivilce oluşumlarını engellemektedir.

 

MANTAR TEDAVİSİ

 

İçeriğindeki güçlü antiseptik temizleme ve enfeksiyonları iyileştirici terpenler sayesinde çay ağacı yağı tırnak ve saç mantarı ve parazitlerin iyileştirilmesinde sıkça kullanılır. Saç kıran, virüs mantarı gibi cilt enfeksiyonların yayılmasını önlemede ve tedavisinde kullanılır.

 

SAÇ BİTİ TEDAVİSİNDE

 

Güçlü antiseptik temizleyici özelliği ile çay ağacı yağı özellikle küçük yaştaki çocuklarda görülen bitlenmeyi engelleyici ve yok edici özelliğe sahiptir.

Mantar ve parazitleri öldürmekteki güçlü özelliği ile saç bitleriyle de mücadele eder ve onları yok eder. Saç bitiyle mücadele eden en doğal yöntemlerden biridir. İçeriğindeki 1,8-sineol ve terpinen-4-ol bitleri öldürürken, bit yumurtaların saç dersine yapışmasını sağlayan sakızımsı dokuyu yok ederek bit oluşumunu engeller ve bit yumurtalarını yok etmeye yardımcı olur.

 

Çay ağacı yağı bit tedavisinin yanı sıra, böcek, pire, sülük ve kene gibi parazitlerin yok edilmesinde de etkindir. Böcek ısırıklarını dezenfekte eder, ve kaşıntıyı önler. Böcek ısırıkların tedavisinin yanı sıra böceklerin uzaklaştırmada çok etkindir. Kullanılan çay ağacı yağı, özelliğindeki anti-parazit ile böcek, karınca, sivrisinek vb.  deriden uzaklaşmasını sağlar. Sivrisinekleri uzaklaştırır. Sinek ısırığı kaşıntısını önlediği de bilinmektedir.

 

 

KEPEK VE SAÇ DERİSİ HASTALIKLARI TEDAVİSİNDE

 

Saç derisinin zayıflaması ve ölmesi ile oluşan kepeklenme sorunlarında çağ ağacı yağı sıkça kullanılan bir tedavi yöntemidir. Çay ağacı yağı saç dersini besler ve saç derisinin yağ oranını dengeler. Böylelikle saç dersinin kurumasını, ölmesini sonuç olarak da pul pul dökülmesine engel olur.

Kuru saç derisi ve egzama kaynaklı saç derisi hastalıklarının üstesinden gelmek için kimyasal saç ürünlerine alternatif olarak sunulan bir tedavi yöntemidir. Saç ve saç derisi sağlığı için son derece faydalı olan çay ağacı yağı kepek sorunu yaşayanlar için mucizevi bir tedavi yöntemidir. Kepeklenme ile birlikte oluşan saç derisi kaşıntısını ve saç dökülmelerini de önler.

 

Tıbbi olarak önerilen “tedavi tozunda” çay ağacı yağı içeren şampuan ve sabunlar kepek ve saç derisi hastalıklarını önleyici ve tedavi edici özelleri bulunmaktadır.

 

 

UCUK (HERPES) ve ÇIBAN TEDAVİSİNDE

 

Anti-viral özelliği ile dudakta ve genital bölgeden oluşan uçukların iyileştirilmesinde kullanılır. Temizleyici ve mikrop öldürücü özelliği ile derideki çıbanların tedavisinde kullanılır. Uçuk ve çıban oluşumuna sebep olan mikropları yok eder, cildi temizleyerek çoğalmalarını engeller. Çay ağacı yağı içeren sabunlar çıban oluşumunu engeller.  Çıban oluşumuna sebep veren her türlü ortamı engeller.

Enfeksiyon önleyici ve kurutucu etkisi ile el ve ayakta oluşan siğillerin tedavisinde de çay ağacı yağı kullanılır. Siğilleri kurutur ve aynı zamanda da siğillerin yayılmasını engeller.

 

 

AYAK VE TIRNAK TEDAVİSİNDE

 

Çay ağacı yağı ayak mantar tedavisinde kullanılır.  Antiseptik özelliği ile mantar oluşumunu engeller. Ayaklara uygulan çam ağacı sabun ya da krem yardımı ile ayak dersini yumuşatır, yatıştırıcı özelliği ile ayakları dinlendirir. Çay ağacı yağının sakinleştirici  bir etkisinin de bulunduğu bilinmektedir.

 

Tırnak bakımı ve tedavisinde de son derece önemli etkilere sahiptir. Tırnak uzama esnasında deriye istemsizce batık oluşturabilir ve tırnak yanındaki deriyi tahriş edebilir. Burada oluşan deri yaralarının ve enfeksiyonların iyileştirmesinde çay ağacı yağı önerilir. Çay ağacı yağı oluşan iltihabi kurutarak yaranın iyileşmesini sağlar.

 

 

Çay ağacı yağı ayak mantar tedavisinde de kullanılır.  Antiseptik özelliği ile mantar oluşumunu engeller. Ayaklara uygulanan çay ağacı yağlı sabun ya da çay ağacı yağlı temizleyici likit jeller yardımı ile ayak derisini yumuşatır, yatıştırıcı özelliği ile ayakları da dinlendirir. Çay ağacı yağının sakinleştirici  bir etkisinin de bulunduğu bilinmektedir.

 

 

AYAK VE TER KOKUSUNA ÇÖZÜM : ÇAY AĞACI YAĞI

 

İçinde çay ağacı yağı (Tea Tree Oil) bulunan sabunlar, likid temizleyiciler kullanmak ayak ve ter kokusu sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır. 

Çay ağacı yağı, doğal bir antiseptik ve anti bakteriyeldir ve bu nedenle de kötü kokudan kurtulmak için kullanabileceğiniz güzel bir doğal bitkisel kaynaktır. Kokusu da oldukça güzel bir kokudur. Güçlü bir yağ olduğu için, direk cilt ile teması tavsiye edilmez, onun yerine içinde çay ağacı yağı olan sabun ya da likit jellerin kullanımı tavsiye edilir.

 

Ayaklarımızı ve kötü kokan bölgelerimizi oldukça kuru ve temiz tutmalıyız. Günlük temizlik rutinimize eğer Çay ağacı ya da Tamanu yağlı (özlü) ürünleri eklersek ve o ürünleri kullanırsak, zamanla bu kokulardan arındığınızı fark edeceksiniz.

 

 

 

 


 

Fırsat Ürünleri